Mozifilmek
Vonat Busanba - Zombi Expressz (Train to Busan)
Seok-Woo kislányával egy Szöulból Busanba tartó vonatra száll, utazásuk közben azonban Zombi apokalipszis tör ki és már a vonaton sincs senki biztonságban.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Vonat Busanba - Zombi Expressz

Busanhaeng / Train to Busan

dél-koreai film (2016)
akció, dráma, horror, thriller
18 éven aluliak számára nem ajánlott!
Az elfoglalt befektetési tanácsadó, Seok-Woo elhatározza, hogy születésnapi ajándék gyanánt elviszi elhidegült kislányát a volt feleségéhez Busanba. Már a vonaton ülnek, amikor az utaskísérő mögött felugrik egy menekülő, sebesült nő, aki nem sokkal később szörnyű kínok között meghal - ám néhány pillanattal később vérszomjas szörnyetegként tér magához, és őrjöngve ugrik rá a neki segíteni próbáló másik utaskísérőre. A Busanba induló járaton ragályként terjed el a pusztító kór, melynek hatására a halottak életre kelnek és mindenkit megölnek, aki a szemük elé kerül. A expresszvonaton egy maroknyi túlélő próbál menedéket találni, de minden állomáson hasonló állapotok uralkodnak. A híradásokból kiderül, hogy egy rejtélyes vírus elterjedése miatt egész országban ugyanez a helyzet, a kormányzat szükségállapotot és kijárási tilalmat hirdetett, mindenhol káosz és pánik uralkodik. Busan állítólag még biztonságos, ezért a mozdonyvezető elhatározza, hogy a közel 500km-re fekvő városig már sehol sem állnak meg - azonban korántsem biztos, hogy ott élőket találnak majd... Őrült tempójú hajsza kezdődik a túlélésért. Az emberiség legújabb fenyegetése, amely ismeretlen és megállíthatatlan, mi magunk vagyunk...

Sang-ho Yeon író-rendező székbe szögezően izgalmas, akciódús és drámai fordulatokban gazdag zombi-horrorfilmje, az utóbbi évek egyik legnagyobb költségvetésű és leglátványosabb dél-koreai mozija. Bemutatója után világszerte elismerést aratott a kritikusok és a közönség körében.
Vonat Busanba - Zombi Expressz (Train to Busan) akció, horror, thriller
Vonat Busanba - Zombi Expressz (2016) poszter
Szereplők: Yoo Gong, Yu-mi Jung, Dong-seok Ma, Su-an Kim, Eui-sung Kim, Woo-sik Choi, Sohee, Soo-jung Ye, Myung-shin Park, Gwi-hwa Choi, Seok-yong Jeong, Hyuk-jin Jang, Seong-soo Han, Do-im Woo, Hye-Yeong Moon, Jae-rok Kim, Chang-hwan Kim, Joo-sil Lee, Joo-Heon Kim, Min-Seok Kim
Rendező: Sang-ho Yeon
Forgatókönyv: Joo-Suk Park, Sang-ho Yeon
Operatőr: Hyung-deok Lee
Vágó: Jin-mo Yang
Zene: Young-gyu Jang
Látványtervező: Mok-won Lee
Jelmez, kosztüm: Seung-Hee Im, Yoo-jin Kwon
Producer: Woo-taek Kim, Yeon-ho Kim, Dong-ha Lee
Stúdió: Next Entertainment World, RedPeter Film
Forgalmazó: Pannonia Entertainment Ltd.
Hossz: 118 perc
Korhatár: 18 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2018. március 1.

Vetítés információk:

A filmet március 1-től limitált vetítéssorozatban láthatják a műfaj rajongói, eredeti nyelven, magyar felirattal.
Budapesten kizárólag a Pólus Moziban vetítik, ahol február 28-án szerdán már premier előtt látható a mozi 120 m2-es vászonnal rendelkező Nagytermében. Emellett további vidéki nagyvárosokban is bemutatják, többek között Szegeden, Szolnokon, Jászberényben, Salgótarjánban, Szombathelyen és Szentesen is lesznek vetítések.

Vonat Busanba - Zombi Expressz (Train to Busan) hivatalos feliratos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek