Mozifilmek
Örök tél (2018) történelmi, dráma
Szász Attila és Köbli Norbert új filmje a 250 ezer Szovjetunióba deportált magyar állampolgárnak állít emléket, akik közül 100 ezren soha nem tértek haza.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Örök tél

Eternal Winter

magyar film (2018)
történelmi, dráma
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
1944. decemberében szovjet katonák egy dél-dunántúli sváb faluból elhurcolják a munkaképes nőket “egy kis munkára”, három hét kukoricatörésre. Irén (Gera Marina), aki férjét várja haza a frontról, abban a tudatban válik el kislányától és szüleitől, hogy hamarosan újra találkoznak. Ám a megszállóknak kegyetlen tervük van a nőkkel: marhavagonokban egy szovjet munkatáborba szállítják őket, ahol embertelen körülmények között a helyi szénbányában kell kényszermunkát végezniük. A lelkileg és fizikailag is összetört Irén itt találkozik Rajmunddal (Csányi Sándor), aki megtanítja neki, hogyan lehet a poklot túlélni. Kettejük között különleges kapcsolat szövődik.

Beteljesülhet-e a lágerben született szerelem, ha mindkettejüket család várja otthon? Hazajutnak-e valaha? Mennyire maradhat ember valaki egy embertelen világban? Túl lehet-e élni a poklot, és ha igen, milyen áron? Ezeket a kérdéseket feszegeti Örök tél című történelmi drámájában a Félvilág és A berni követ alkotópárosa, Szász Attila rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró, akik – a GULÁG-GUPVI Emlékév támogatásával - a malenkij robot némaságra ítélt áldozatainak szeretnének méltó emléket állítani filmjükkel. Alkotásukban Havasi János: Lánykák, az idő eljárt című novelláját dolgozták fel, számos nagyszerű színésszel, főszerepekben: Gera Marina (Szabadesés, Fehér isten, Aranyélet) és Csányi Sándor (Kontroll, Szabadság, Szerelem). Hiánypótló témájú filmjüket csak messzemenőkig elismerni lehet, megnézése után már csak egy kérdés maradt: Miért nem került mozikba ez a remek mű? (A filmet egyébként a DUNA Televízió vetítette február 25-én.)
Örök tél (2018) Csányi Sándor és Gera Marina
Örök tél (2018) poszter
Szereplők: Gera Marina, Csányi Sándor, Döbrösi Laura, Für Anikó, Gáspár Tibor, Kiss Diána Magdolna, Farkas Franciska, Kurta Niké, Orosz Ákos, Magyar Tímea, Oleh Melnychuk, Sergej Onopko, Kacsur András, Erős Kinga, Kovács S. József
Rendező: Szász Attila
Író: Havasi János
Forgatókönyv: Köbli Norbert, Szász Attila
Operatőr: Nagy András
Vágó: Hargittai László
Zene: Parádi Gergely
Látványtervező: Horváth Viktória, Nánássy Zsolt
Jelmez, kosztüm: Kemenesi Tünde
Producer: Köves Ábel, Lajos Tamás
Stúdió: Szupermodern Stúdió
Hossz: 120 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: TV premier: 2018. február 25.

Örök tél (Eternal Winter) hivatalos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

Heti mozipremierekMozifilmekMozipremierek