Mozifilmek
Lajkó - Cigány az űrben (2018) vígjáték, dráma, fekete komédia
1957-ben Szovjetunió úgy dönt, baráti országa Magyarország is kiválaszthat egy embert, aki feljuthat az űrbe. A választás Lajkóra, a cigány permetezőpilótára esik.

A film IMDB felhasználók szerinti értékelése

Lajkó - Cigány az űrben

Lajko - A Gipsy that Went to Space

magyar, orosz film (2018)
vígjáték, dráma, komédia
16 éven aluliak számára nem ajánlott!
1957 elején a Nagy Szovjetunió úgy dönt, hogy baráti országai közül Magyarországnak ad esélyt, hogy kiválassza a földkerekség első kozmonautáját, aki majd az első ember lehet az űrben. Karmazsin Jenő elvtárs (Gyabronka József), a Kunmadarasi Vörösiszap Termelőszövetkezet elnöke tudja is, ki lehetne a legmegfelelőbb jelölt a nagy utazásra: Serbán Lajos (Keresztes Tamás), azaz Lajkó, ahogy mindenki hívja, már gyermekkora óta betegesen vonzódik a csillagokhoz. Ezt a vonzalmat nem kis részben anyjának köszönheti, aki beavatta a cigány asztrológia rejtelmeibe, és sajnálatos módon, Lajkó egyik rosszul sikerült rakétakísérletének következtében, már nem lehet velük. Lajkó egész életét egyetlen célnak rendeli alá: eljutni az űrbe, és ott bocsánatot kérni anyjától. Mikor Lajkót kiválasztják az űrutazásra, még nem is sejti, hogy álmai nem véletlenül válnak épp most valóra. Ám előbb Bajkonurban, egy különleges verseny keretében dől el, hogy a magyar Lajkó, a német Helga Mengele, az észt Ilmar, vagy a mongol Timuzsin lesz-e a szerencsés kiválasztott, a versenyt ráadásul maga Leonyid Brezsnyev elnököli. Közben pedig Lajkó apja is újra és újra feltűnik, tovább bonyolítva Lajkó kalandjait.

Lengyel Balázs az Aranyélet tv-sorozat írója és a A répa című rövidfilm rendezőjének első játékfilmje, Keresztes Tamás, Gyabronka József, Trokán Nóra, Pálffy Tibor főszereplésével. A fekete-komédia hősei valós és kitalált figurák, helyszínei valós és képzelt vidékek, fordulatai valós és mágikus események.
Lajkó - Cigány az űrben (2018) Keresztes Tamás
Lajkó - Cigány az űrben (2018) poszter
Szereplők: Keresztes Tamás, Gyabronka József, Pálffy Tibor, Anna Böger, Fehér László, Beniuk Bohdan, Varga Zétény, Papadimitriu Athina, Trokán Nóra, Rajkai Zoltán, Máté Gábor, Lukáts Andor, Gosztonyi Csaba, Szirtes Ági, Trill Zsolt, Sergej Onopko, Nikola Tutek
Rendező: Lengyel Balázs
Forgatókönyv: Lengyel Balázs, Lovas Balázs
Operatőr: Réder György
Vágó: Kiss Wanda
Zene: Balázs Ádám
Jelmez, kosztüm: Judit Sinkovics
Producer: Andrey Deryabin, Pusztai Ferenc
Stúdió: KMH Film
Forgalmazó: Vertigo Média Kft.
Hossz: 90 perc
Korhatár: 16 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb

Mozipremier: 2018. március 29.

Lajkó - Cigány az űrben (Lajko - A Gipsy that Went to Space) hivatalos előzetes

Hasonló filmek

Képek

  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 1 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

MozifilmekMozipremierek