Filmek - mozi-dvd.hu

Három tánc

Dátum: 2018. június 13. szerda, 08:30
Rovat: Mozifilmek
Kategória: Magyar film
Három tánc (Three Dances) magyar dokumentumfilm
A Három tánc egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balett szakos fiú diákjainak három generációjáról.

Három tánc mozipremier

Three Dances

magyar film (2018)
dokumentumfilm
12 éven aluliak számára nem ajánlott!
Három fiú, egy út. A tánc az életük.
A Három tánc című egész estés dokumentumfilm a Magyar Táncművészeti Egyetem klasszikus balettet tanuló diákjainak három generációján, az I., V. és IX. évfolyamos Ulrich Marcell, Mezei Ábel és Kóbor Demeter történetén keresztül mutatja be az iskolába kerüléstől a balettművésszé válásig vezető utat. Miközben a tízéves korukban egy életre szóló döntést hozó diákok életben tartanak egy hatszáz éves műfajt, az iskolában töltött kilenc év során megküzdenek a családtól való elszakadással, a szigorú elvárásokkal és a fizikai és lelki fájdalommal.
A két éven keresztül készült, személyes hangvételű és játékfilmes képi világú, táncfilmes betétekkel színesített alkotás megörökíti a diákok hétköznapjait és életük sorsfordító pillanatait, az iskolai órák mellett betekintést ad az egymással és a mestereikkel való kapcsolatukba, a versenyek, vizsgák és próbatáncok megpróbáltatásaiba.

A Három tánc a Filmfabriq gyártásában és a Magyar Média Mecenatúra program támogatásával készült, rendezője Halász Glória, aki a Mi ez a cirkusz? és a Rupa butikja című filmeket is jegyzi, utóbbi elnyerte az ENSZ filmfesztiváljának fődíját az Egyesült Államokban.
Három tánc (Three Dances) magyar dokumentumfilm
Három tánc (2018) poszter
Szereplők: Ulrich Marcell, Mezei Ábel, Kóbor Bendegúz, Németh Nikolett, Oláh Zoltán, Macher Szilárd, Szakály György
Rendező: Halász Glória
Forgatókönyv: Halász Glória
Operatőr: Pataki Ádám, Podányi Dániel
Vágó: Márton Dániel
Zene: Pénzes Máté
Producer: Osváth Gábor
Stúdió: Filmfabriq
Forgalmazó: Cirko Film
Hossz: 76 perc
Korhatár: 12 éven aluliaknak nem ajánlott!
Linkek: IMDb
Mozipremier: 2018. június 21.