Sportfilm: Szelek SzárnyánDVD filmek
Will Parker (Matthew Modine) a világ egyik legjobb hajósa, ám a nagy presztízzsel rendelkező Amerika Kupát balszerencsés módon mégis elveszíti. >>>
Will Parker (Matthew Modine) a világ egyik legjobb hajósa, ám a nagy presztízzsel rendelkező Amerika Kupát balszerencsés módon mégis elveszíti.

A bukás nem csupán pályafutásában jelent törést, de a magánéletében is, hosszú vívódás után ugyanis kiválik a csapatából barátnője, Kate (Jennifer Grey), hogy a víznek hátat fordítva inkább egy tervezőmérnök, Joe Heiser (Stellan Skarsgard) munkatársa legyen. A csalódások azonban nem törik le Willt, aki ezek után szakít multimilliomos szponzorával, hogy mindent a nulláról kezdve, egy teljesen új csapatot alapítva visszavágjon az elsőséget tőle elvevő ausztrál ellenfelének (Cliff Robertson).
A kitartó hajósnak végül sikerül meggyőznie Kate-et is, aki Joe-val együtt betársul a vállalkozásba, majd együttes erővel hozzálátnak az új, győzelemre született vitorlás megtervezésének és elkészítésének hiszen egyre közeledik a következÄ?´ nagy verseny, az Ausztrál Kupa mindent eldöntÄ?´ futama. Vitorlát fel!
Az operatőrként induló filmrendező, Carroll Ballard (A fekete táltos, Repülj velem!) a remek zenét szerző Basil Poledouris (Conan, a barbár; Robotzsaru, Vadászat a Vörös Októberre), illetve a Szenvedélyek viharában és A rettenthetetlen című filmek gyönyörű fényképezéséÄ?Ĺ rt Oscar-díjat kapott John Toll segítségével minden idők egyik legszebb, leglátványosabb, a küzdelemről, a kitartásról és a versenyszenvedélyről szóló sportfilmjét készítette el, egy olyan történetet, amelyben nincsenek jók vagy rosszak, csupán igazi sportemberek, győztesek és kevésbé győztesek.

Szelek Szárnyán
Wind
amerikai film 1992
sportfilm

Szerepők:
Matthew Modine
Jennifer Grey
Rendező: Carroll Ballard
Operatőr: John Toll
Producer: Francis Ford Coppola, Tom Luddy, Mata Yamamoto
Zene: Basil Poledouris
Gyártó stúdió: American Zoetrop
Forgalmazza: Jupiter Film
Hossz: 115 perc

DVD információk:
Hang: 2.0
Szinkron: angol, magyar
Felirat: magyar
Kép: 1.85:1 (16:9)
DVD extrák:
filmográfiák


DVD premier: 2005 Február 23.
  • Ehhez a cikkhez: Szelek Szárnyán jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmek