Történelmi film: Frost/NixonMozifilmek
Miután elhagyni kényszerült hivatalát, Richard Nixon három éven át hallgatott. Ám 1977 nyarán a ravasz és hajthatatlan egykori főparancsnok >>>
Frost/Nixon
amerikai film 2008
dráma, adaptáció, történelmi

Miután elhagyni kényszerült hivatalát, Richard Nixon három éven át hallgatott. Ám 1977 nyarán a ravasz és hajthatatlan egykori főparancsnok belegyezett, hogy leül egy átfogó interjúra, és szembenéz a hivatalát és az annak végét jelentő Watergate botrányt érintő kérdésekkel.
Nixon mindenkit meglepett, amikor David Frostot választotta ki tévés gyóntatójaként, mert az volt a terve, hogy könnyedén túljár a fesztelen brit showman eszén, és így újra belopja magát az amerikaiak szívébe.

Frost stábjának hasonló kételyei voltak főnökük rátermettségét illetően. Ám amint a kamerák beindultak, kezdetét vette az elmék párharca. Vajon Nixon kikerüli a kérdéseket, melyek a nemzet szégyenének állítják őt be?
Frost/Nixon

Frost/Nixon
Vagy Frost szégyeníti meg kritikusait, és bátran számon kéri a felelősséget attól az embertől, aki az obstrukciós politikára építette karrierjét? Találkozójuk során mindkét férfi leleplezi bizonytalan pontjait, egóját és méltóságának tartalékait, és végül félreteszik a pózokat, és felfedik a kendőzetlen, megdöbbentő igazságot.

Az Oscar-díjas rendező, Ron Howard vitte filmre ezt a lenyűgöző csatát Richard Nixon, a kegyvesztett amerikai elnök és David Frost, az ambiciózus tévés személyiség között, amely mindkettejüket megváltoztatta, és bevonult a médiatörténetbe és az egyetemes történelembe is.

Szereplők:
Frank Langella, Michael Sheen, Sam Rockwell, Toby Jones, Matthew MacFadyen, Kevin Bacon
Rendező: Ron Howard
Forgatókönyv: Peter Morgan
Operatőr: Salvatore Totino
Zene: Hans Zimmer
Gyártó: Universal Pictures
Forgalmazza: UIP-Duna Film
Korhatár: 16 éven felülieknek
Hossz: 122 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2009. január 29.
Frost/Nixon

Frost/Nixon - Trailer - Filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Frost/Nixon jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek