Dráma: KételyMozifilmek
1964-ben járunk a bronxi St. Nicholas iskolában. A vibráló egyéniségű, karizmatikus Flynn atya (az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman) >>>
Kétely
Doubt
amerikai film 2008
dráma

1964-ben járunk a bronxi St. Nicholas iskolában. A vibráló egyéniségű, karizmatikus Flynn atya (az Oscar-díjas Philip Seymour Hoffman) szeretné kicsit megváltoztatni az iskola túl szigorú szokásait, melyeket már réges-régen állított fel a vaskezű igazgatónő, Aloysius Beauvier nővér (az Oscar-díjas Meryl Streep), aki a félelem és a szabályok erejében bízik. A politikai változások szele eléri a közösséget és az iskola a falai közé fogadja az első fekete diákot, Donald Millert. Amikor a reménytelien ártatlan James nővér (az Oscar-jelölt Amy Adams) megosztja az igazgatónővel észrevételét, miszerint Flynn atya túlságosan személyes érdeklődést mutat Miller iránt, az igazgatónő személyes keresztes hadjáratba kezd a pap ellen azzal a céllal, hogy eltüntesse őt az iskolából.

Bár bizonyítékkal nem rendelkezik, Aloysius nővér a hite szerint száll szembe Flynn atyával, és ez az összecsapás felbomlasztja a közösséget, és visszavonhatatlan következményekkel jár.

Az Oscar-díjas forgatókönyvíró, John Patrick Shanley saját Tony- és Pulitzer-díjas darabját filmesítette meg. A Kétely izgalmas történet az igazság kereséséről, a változás szeléről a morális megbélyegzés korában.

Szereplők:
Amy Adams, Meryl Streep, Philip Seymour Hoffman, Viola Davis, Alice Drummond, Audrie J. Neenan, Susan Blommaert, Carrie Preston, Lloyd Clay Brown, Molly Chiffer
Rendező: John Patrick Shanley
Producer: Scott Rudin
Zene: Howard Shore
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 104 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2009. március 19.

Kétely - Doubt - Trailer - Filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Kétely jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek