Dráma: A felolvasóMozifilmek
A második világháború utáni Németországban a tinédzser Michael Berg rosszul lesz az utcán, és a nála kétszer idősebb nő, >>>
A felolvasó
The Reader
amerikai, német film 2008
dráma, romantikus

A második világháború utáni Németországban a tinédzser Michael Berg rosszul lesz az utcán, és a nála kétszer idősebb nő, Hanna segít neki hazajutni. Amint a fiú felgyógyul a skarlátból, meglátogatja, hogy megköszönje gondoskodását, és csakhamar titkos, szenvedélyes viszony alakul ki közöttük.
Michael rájön, hogy Hanna szereti, ha felolvas neki, és miközben a fiú az Odüsszeiából és a Huckleberry Finnből olvas, egyre mélyebbre merülnek a testi gyönyör világába is. Ám az egyre erősödő kötelék egyszercsak megszakad Hanna rejtélyes eltűnésével. Amikor nyolc évvel később a joghallgató Michael megfigyelőként részt vesz náci háborús bűnösök perének tárgyalásán, hirtelen megpillantja Hannát a vádlottak padján. Ahogy lehull a lepel a nő múltjáról, Michael olyan titokra döbben rá, mely mindkettejük életére hatással lesz.A felolvasó az igazság, küzdelem, és a megbékélés története, mely azt mutatja be, hogyan tud egyik generáció megbirkózni egy másik bűneivel.

Stephen Daldry, a Billy Elliot és az Oscar-jelölt Az órák rendezője Bernhard Schlink 40 nyelvre lefordított, világhírű regényét adaptálta filmvászonra olyan neves színészek közreműködésével, mint Ralph Fiennes, David Kross és Kate Winslet. A felolvasó az első német regény, amely első helyet ért el a New York Times bestseller listáján. A filmet négy Golden Globe-díjra jelölték a Legjobb dráma, a Legjobb rendező, a Legjobb drámai színésznő és a Legjobb forgatókönyv kategóriákban.

Díjak:
Golden Globe-díj (2009) - Legjobb női mellékszereplő: Kate Winslet
Oscar-díj (2009) - Legjobb női főszereplő: Kate Winslet

Szereplők:
Kate Winslet, Ralph Fiennes, Karoline Herfurth, Hannah Herzsprung, David Kross
Rendező: Stephen Daldry
Író: Bernhard Schlink
Forgatókönyvíró: David Hare
Operatőr: Roger Deakins, Chris Menges
Producer: Anthony Minghella, Sydney Pollack, Scott Rudin
Vágó: Claire Simpson
Forgalmazza: Budapest Film
Hossz: 123 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2009. április 23.

A felolvasó - The Reader - Trailer:

  • Ehhez a cikkhez: A felolvasó jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 2 Átlagolt érték: 4.5
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek