Dráma: A látogatóMozifilmek
Walter Vale magányos egyetemi tanár. Munkája már rég nem hozza lázba, az írástól is elfordult. Szürke hétköznapjai azonban >>>

A látogató

The Visitor

amerikai film (2007)
krimi, dráma

Walter Vale magányos egyetemi tanár. Munkája már rég nem hozza lázba, az írástól is elfordult. Szürke hétköznapjai azonban egy csapásra megváltoznak, mikor egy konferencia kapcsán New Yorkba utazik, és az ottani apartmanjában egy fiatal párost talál, akikről hamarosan kiderül, hogy illegálisan tartózkodnak az országban. Tarek és szenegáli barátnője, Zainab azonnal készek távozni, de Walter szíve megesik rajtuk. A tartózkodásért cserébe Tarek felajánlja Walternek, hogy megtanítja játszani az afrikai dobon. A közös zenélésből hamarosan őszinte barátság szövődik, s mikor a bevándorlási hivatal letartóztatja Tareket, Walter bármire hajlandó, hogy megakadályozza új barátja kitoloncolását.

Thomas McCarthy (Az állomásfőnök) visszafogott hangvételű, mégis szenvedéllyel teli filmjében a kisember kitör a fojtogató hétköznapok fogságából és újra felfedezi a szerelmet, a barátságot, a törődést: az életet.Szereplők:
Richard Jenkins, Haaz Sleiman, Danai Jekesai Gurira
Rendező: Thomas McCarthy
Forgatókönyvíró: Thomas McCarthy
Zeneszerző: Jan A.P. Kaczmarek
Operatőr: Oliver Bokelberg
Forgalmazza: Odeon
Hossz: 104 perc

IMDb
Hivatalos honlapHazai Mozipremier: 2009. február 12.

A látogató (The Visitor) - Trailer:
  • Ehhez a cikkhez: A látogató jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozifilmekMozipremierek