Vígjáték: Hajrá boldogság!Mozifilmek
Poppy (Sally Hawkins) könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon és utazgatni erre meg arra. >>>
Hajrá boldogság!
Happy-Go-Lucky
angol film 2008
vígjáték

Poppy (Sally Hawkins) könnyen veszi az életet. Imád táncolni, ugrálni a trambulinon és utazgatni erre meg arra. Az sem hozza ki a sodrából, hogy ellopják a biciklijét, miközben egy londoni könyvesboltban nézelődik. Még a rendőrségnek sem tesz feljelentést, ehelyett inkább elhatározza, hogy megtanul vezetni. Jellemző! Poppy határtalan életigenlése és elképesztően pozitív hozzáĂĽllása a mindennapokhoz alapjaiban változtatja meg a körülötte élőket.

Poppy Scotthoz (Eddie Marsan), a meglehetősen ingerlékeny oktatóhoz kerül, aki sportot űz abból, hogy kritizálja őt a cipőjétől kezdve kaotikus magatartásáig. Szerinte az a feladata, hogy a tanulókat megszabadítsa rossz szokásaiktól. Azonban Poppyról lepereg a kritika, és konstans jókedve egy idő után a mufurc fickót szembesíti saját rossz szokásaival, aki azon kapja magát, hogy vonzódik a lányhoz. Úgy tűnik, Poppy mindenkiben képes meglátni a jót - függetlenül attól, hogy egy rosszcsont csemetét kell jobb belátásra bírni az iskolában, ahol a lány tanít, vagy egy veszélyesnek tűnő hajléktalannal kell szóba elegyednie az éjszaka közepén. És Poppynak gyakorta bejönnek a megérzései, hisz az iskola szociális munkásától, Timtől (Samuel Roukin) megtudja, hogy a rossz magaviseletű srácot a szülei bántalmazzák otthon, a hajléktalan pedig valójában a légynek se tud ártani.

Az ötszörös Oscar®-jelölt Mike Leigh magával ragadó filmje azt a kérdést vizsgálja, hogy a naiv életszemlélet szellemi kiegyensúlyozatlanság eredménye és önveszélyes felelőtlenséggel társul vagy színtiszta jóérzésből fakad.


Szereplők:
Sally Hawkins, Elliot Cowan, Alexis Zegerman
Rendező: Mike Leigh
Forgatókönyv: Mike Leigh
Operatőr: Dick Pope
Zene: Gary Yershon
Vágó: Jim Clark
Gyártó: Ingenious Film Partners, Summit Entertainment, Thin Man Films
Forgalmazza: SPI International
Hossz: 118 perc

IMDb
Hivatalos honlap

Hazai Mozipremier: 2009. március 5.

Happy-Go-Lucky - Trailer - Filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Hajrá boldogság! jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek