Dráma: Mindenki megvanMozifilmek
Frank Goode (az Oscar-díjas Robert De Niro alakításában) egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának >>>
Mindenki megvan
Everybody's Fine
amerikai film 2009
dráma

Frank Goode (az Oscar-díjas Robert De Niro alakításában) egész életében keményen dolgozott egy huzalgyárban, hogy családjának mindent meg tudjon adni. Nyugdíjasként ébred rá, túl kevés időt töltött gyerekeivel, így itt az ideje, hogy változtasson.

Mivel mindig is Frank felesége volt a kapocs a gyerekek és a férfi között, 8 hónappal felesége halála után úgy dönt, megpróbálja egyedül összehozni a családot és szervez egy hatalmas családi barbecue hétvégét.

Az ötlet remek, a szervezés is jól halad, egészen addig, míg a gyerekek elkezdik sorban lemondani a programot, mindenféle jól kitalált kifogással.Frank az orvosa szigorú figyelmeztetése ellenére a kezébe veszi az ügyet, becsomagol, és nyakába veszi Amerikát, hogy sorra meglepje sikeresnek és boldognak hitt gyerekeit. Elsőként Davidet, a művészt látogatja meg New Yorkban, majd a reklámszakmában utazó lányát, Amy-t Chicagóban, utána karmester fiát, Robertet Denverben, utolsóként pedig legkisebb lányát, Rosie-t, a vegasi táncost. A látogatások során azonban rádöbben, hogy a gyerekek egyáltalán nem olyan boldogok és sikeresek, ahogy azt felesége mesélni szokta neki.

A szívhez szóló film egy olyan családi problémát mutat be, amit sokan jól ismerhetnek a modern világban. Szülők és gyerekek távol élnek egymástól és annyira lefoglalják őket problémáik, hogy eszükbe sem jut meglátogatni a másikat.

A film az Oscar-díjas Giuseppe Tornatore 1990-es „Stanno Tutti Bene” című filmje alapján készült.

Díjak és jelölések:
Golden Globe díj (2010) - Legjobb filmdal jelölés: Sir Paul McCartney

Szereplők:
Robert De Niro, Austin Lysy, Drew Barrymore, Kate Beckinsale, Sam Rockwell, Lucian Maisel, Damian Young, James Frain, Melissa Leo
Rendező: Kirk Jones
Forgatókönyv: Kirk Jones
Operatőr: Henry Braham
Vágó: Andrew Mondshein
Zene: Dario Marianelli
Gyártó: Miramax Films, Hollywood Gang Productions
Forgalmazza: Fórum Hungary
Hossz: 100 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010 február 18.

Mindenki megvan - Everybody's Fine - Trailer, filmelőzetes:

  • Ehhez a cikkhez: Mindenki megvan jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 0 Átlagolt érték: 0  
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek