Fantasy: Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziakMozifilmek
Ismerd meg önmagad – ezt tanácsolták a régi görögök, és Percy Jackson ismeri is magát. Legalább is azt hiszi. A 12 éves srác nem tökéletes >>>
Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak
Percy Jackson & the Olympians: The Lightning Thief
amerikai, kanadai film 2009
fantasy, kaland

Ismerd meg önmagad - ezt hirdette a Delphoi-jósda felirata, és ezt tanácsolták egyben a régi görögök. Percy Jackson (Logan Lerman) pedig ismeri is magát. Vagy legalábbis abban a hitben él. A tinédzser srác nem tökéletes gyerek, jó néhány iskolából kirúgták már, de ő jól elvan magában így is. Hamarosan azonban rá kell ébrednie, hogy semmi sem az, aminek látszik.

Egy furcsa idegen rábeszéli az anyját, hogy küldje el egy különös nyári táborba, amely nem más, mint a félistenek titkos kiképzőközpontja. Percy itt tudja meg, hogy ő igazából Poszeidón (Kevin McKidd) eltitkolt fia. A fiú a görög mitológia szereplői között találja magát, és kénytelen részt venni hadakozásaikban: őt küldik el, hogy visszaszerezze Zeusz (Sean Bean) ellopott villámját, amit Hadész (Steve Coogan), az alvilág ura rejteget.

Percy földön, égen és föld alatt üldözi a lopott villámot, közben pedig nagyon jól szórakozik a halhatatlanok között, ráadásul isteni szerencséje is van: teljesíti a feladatát, eljut New Yorkba, ahol az Empire State Building tetején várja őt az istenek és emberek ura: Zeusz.

A gyermeki lélek és szórakozás nagy ismerője, Chris Columbus (Reszkessetek betörők, Mrs. Doubtfire, Harry Potter és a Bölcsek köve, Harry Potter és a Titkok kamrája) ismét egy mágikus-varázslatos könyvsorozatból, Rick Riordan regényéből készített nagy színészek közreműködésével egy rendkívül látványos, felnőttet és gyereket egyaránt elbűvölő, kalandos filmet.


Szereplők:
Logan Lerman, Uma Thurman, Rosario Dawson, Pierce Brosnan, Sean Bean, Catherine Keener, Kevin McKidd, Steve Coogan
Rendező: Chris Columbus
Forgatókönyv: Rick Riordan regényéből Craig Titley
Operatőr: Stephen Goldblatt
Vágó: Peter Honess
Zene: Christophe Beck
Gyártó: 1492 Pictures, Fox 2000 Pictures, Imprint Entertainment
Forgalmazza: InterCom
Hossz: 118 perc

Hivatalos honlap
IMDb

Hazai Mozipremier: 2010. február 18.

Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak - Trailer:

  • Ehhez a cikkhez: Villámtolvaj - Percy Jackson és az olimposziak jelenleg nincsennek további képek.
  • Filmes cikk értékelése:Szavazat: 3 Átlagolt érték: 4
Értékeld ezt a cikket:
Kiváló
Nagyon jó
Jó
Átlagos
Rossz

Kapcsolódó rovatok

DVD filmekMozipremierekMozifilmek